Glarmester Gruppen hjælper dig med at stoppe tyven!

Hvert år får mere end 40.000 familier ubudne gæster! Hver time får fem danske familier besøg af ubudne gæster. Typisk skaffer de sig adgang med simple midler som eksempelvis en skruetrækker. Men heldigvis kan du gøre en del for at sikre, at det ikke er i din bolig, tyven bryder ind.

Tænk som tyven – og gør det besværligt for ham at komme ind!

Når indbrudstyven er på jagt, er støj, tid og tilgængelighed tre vigtige faktorer for, hvor han slår til. Et indbrud skal være nemt, hurtigt og ikke tiltrække unødig opmærksomhed. Det gælder derfor om at gøre det sværest muligt for tyven at komme ind. Tager det for lang tid, eller larmer det for meget, øger du sandsynligheden for, at han giver op og finder et andet hus.

Tyverisikring starter med vinduer og døre

Start med vinduer og døre, når du vil sikre dit hjem mod indbrud. Normalt er det lettest for tyven at komme ind her. Han finder de svageste punkter. Ofte de områder af huset, hvor han kan arbejde i ro og fred. Men små ændringer i vinduer og døre er nok til at sikre, at det ikke er din bolig, der bliver målet. Tag Glarmester Gruppen med på råd. Vi rådgiver dig om sikring af vinduer og døre og valg af glas og monteringsmetoder.

Sikring af vinduer og døre

Når tyven skal ind, bryder han et vindue eller en dør, tager en rude ud eller også vælger han simpelthen at smadre en rude. For at sikre din bolig effektivt er du nødt til at til at tage hensyn til alle 3 risici.

Monteringsmetoder

Først og fremmest drejer det sig om at sikre dine vinduer og døre mod, at de kan brækkes op, eller ruderne kan tages ud. Her er det vigtigt, at alle rammer og karme er solide og er forsynet med gedigne beslag. Samtidig skal alle ruder sikres mod udtagning. Det gøres ved at montere dem med dobbeltklæbende butylbånd og/eller en effektiv topforsegling. Samtidig bør alle glaslister og anslagslister monteres med sikringsskruer. Alternativt kan ruderne i visse tilfælde monteres indvendig fra. Det er alt sammen effektive måder, der er med til at gøre det besværligt for tyven at komme ind.

Sikringsglas

Udover at du kan sikre dine vinduer og døre, så de ikke kan brækkes op, og at du kan sikre dig mod, at dine ruder kan tages ud, kan du også sikre dig mod, at tyven hurtigt kommer gennem dine vinduer. Det gør du ved at montere sikringsglas. Det består af to eller flere lag glas, som er limet sammen med en folie. Når tyven prøver at smadre ruden, holder folien sammen på glasskårene. Jo flere lag glas og jo tykkere folie, desto længere tager det tyven at trænge igennem glasset. Sikringsglas er inddelt i forskellige Skafor-klasser - alt efter deres evne til at bremse tyven.